fuck press fuck forum fuck pics fuck shop contact fuck  
 







 
Fuck Press-Articol
  Violenta prezenta tot mai des in sport
Ne-am obişnuit cu totţii să auzim pe la radio sau TV dese conflicte iscate între suporteri ai celor două echipe care urmeazaă a se întâlni sau care deja s-au întâlnit, iar evenimentul putând să se întâmple la finalul meciului. Acest fenomen este prezent atât în ţara noastră, cât şi în străinătate, însă diferenţa de mentalitate face ca acolo să existe legi aspre care să împiedice huliganismul, pe când mintea tolerantă a parlamentarilor români admite violenţa ca pe o formă de protest asupra adversarului, iar conflictele de stradă, ca pe manifestari menite să demonstreze care dintre ei este mai tare, referindu-mă strict la suporteri.
În ceea ce priveşte meciurile echipei naţionale ; şi acolo e cu dus şi-ntors pentru că sunt unele momente când suporterii români mai arată şi ei gradul de civilizaţie minim pe care îl deţin. Insă sunt anumite cazuri când arătăm cu adevarat că suntem români.
Văzând că situaţia nu are o limită, înaltul deputat Dumitru Dragomir din întâmplare şeful LPF, s-a gândit el bine, cât s-a gandit şi a vrut să fie el primul care ia o iniţiativă de amploare, propunând un proicet de lege supus actualmente dezbaterii in Senat şi Camera Deputaţiilor. Proiectul de lege este menit să oprească consumul de băuturi alcoolice pe stadioane, injuriile la adresa oficialilor clubului advers şi reprezentanţilor de seamă din fotbalul românesc, impune rigurozitate la intrarea pe stadioane, astfel încât nimeni să nu nai poată intra cu vreun obiect contondent punând viaţa, atât a jucatorilor, cât şi mai ales a suporterilor în pericol.
Intrat proiectul de lege în Senatul României acesta urmând să fie depus spre dezbatere şi în Camera Deputaţiilor în această sesiune parlamentară; suporterii certaţi cel puţin o dată cu legea au început a ieşi pe străzi, organizând mitting-uri de protest în plin centru Bucureştiului crezând poate că vor sensibiliza autorităţile să renunţe la această iniţiativă. Nu pot face nimic, bătăile şi scandalurile la meciurile de fotbal fiind nelipsite în ultimul timp. Şi în străinătate sunt cam aceleaşi cazuri, însă cei care conduc statele occidentale iau imediat iniţiative de amploare, nepermiţând să se mai petreacă aceste lucruri.
În acest proiect de lege, lucrurile nu vor mai fi atât de roz pentru suporterii puşi pe scandal, injurii şi alte acte de violenţă menite să devieze desfăşurarea în condiţii bune ale partidei de joc ; astfel iată cateva articole cu care suporterii nu sunt de acord :
1. introducerea steagurilor de orice fel este interzisă pe stadioane, ele fiind considerate “obiecte contondente”;
2. ocuparea unui alt loc decât cel înscris pe billet este sancţionată cu amenzi de până la 200 lei ;
3. interzicerea protestelor de orice tip la adresa oficialilor din fotbalul românesc, existând pentru acest fapt amenzi de până la 1500 lei ;
4. simpla deţinere a unei torţe este pedepsită cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar folosirea acesteia este sancţionată cu închisoarea de la 1 an la 4 ani.
Această lege este inspirată din legislaţia ţărilor din Uniunea Europeană , unde violenţa pe stadioane a început serios a fi diminuată, datorită sancţiunilor drastice care au fost impuse. În Italia ne aducem foarte bine aminte când un poliţist şi-a pierdut viaţa la un meci din campionatul intern, datorită unui astfel de conflict. Si Belgia are o lege foarte aspră în acest domeniu, pentru a combate acest fenomen. În curând poate şi România va fi o ţară civilizată, în care să se merite să mergi pe stadioane cu largă inimă, fără a-ţi fi pusă viaţa în pericol. Statul român are mari probleme şi în ceea ce priveşte discriminarea rasială ; nu de mult ne aducem cu toţii aminte de scandările rasiale pe care suporterii echipei Dinamo Bucureşti le-au facut jucătorilor de culoare ai echipei FC Brugge, în sezonul 2003-2004 al Champions League. Este inadmisibil la nivel european şi mai ales în secolul XXI a se întâmpla asemenea lucruri, însă dacă Băsescu face discriminări rasiale privind mirosul celor de etnie rromă, darămite suporterii unei echipe... ? ce pretenţii să mai avem de la ei… ?
Timpul va mai trebui să mai treacă pentru ca şi românii să înţeleagă faptul că fotbalul e un sport rege care merită respectat prin atitudine de suporter fair-play faţă de jucători, oficiali, dar şi suporterii celeilalte echipe.
 

|comentarii|
View Counter Statsfree counter
 BESTLINK Romanian Top66